otrdiena, 2012. gada 6. marts

"2 tabu - prezidents un premjerministrs..

...Bet vispār, labāk nevajag runāt par Tadžikistānas politiku vispār , jo abi iepriekšminētie to var uztvert personiski."

Šādu ievadu mēs saņēmām, kad tikām iepazīstināti ar Tadžikistānas radio darbības principiem.
To, ka viņi runāja patiesību, mēs varam skaidri redzēt tagad, kad visa valsts lien pa apšaubāmiem proxy serveriem, jo valstī nobloķēja facebook.

Iemesls šim absurdam ir krievu žurnālista Sergeja Strokana raksts " Tadžikistāna revolūcijas priekšvakarā", kur skarbi, bet patiesi aprakstīts prezidenta režīms, kas " novedis valsti šausmīgā nabadzībā un postā". Autors arīdzan piemin prezidenta nekompetenci, korumpēto režīmu, kur visa viņa ģimene ir pārņēmusi valsts vadību un visas iespējamās industrijas. Rakstā ir minēti protesti, kas drīz varētu sākties Tadžikistānā, ejot Arābu pavasara pēdās.(bet tas ir tik, cik ir citēts ārzemju ziņu portālos, jo man no Tadžikistānas nav piekļuves šim rakstam) Tā kā šis raksts tika publicēts divos populāros ziņu portālos un facebook, visi šie portāli tika nobloķēti, lai cilvēki nevarētu to izlasīt un neuzsāktu nekārtības. Jo kā mēs jau zinām, viss sākas internetā.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru