trešdiena, 2012. gada 15. februāris

Nodarbinātība

Tā, lai visiem būtu darbiņš, Tadžikiem ir konkrēti 3 profesijas, kuras man liekas īpaši jēdzīgas-
1. Kociņu kratītājs snigšanas laikā. 
Principā, ar to arī viss ir pateikts- cilvēki, kas krata pilsētas apstādījumus, lai tie nenolūst no sniega smaguma.
2. Mikriņu kasieris.
9vietīgā mini-busā, kas pārtaisīts par 15 vietīgu (2priekšā+šoferis, aizmugurē- 3 rindas, 4 cilvēki rindā.
Kasieris stāv starp pirmo un otro rindu, pārliecies pāri pasažieriem. Savāc naudu un pieturvietās bļauj mikriņa galamērķi, lai savāktu pasažierus.
3.Maisiņos licējs.
Cilvēks, kas liek tavas preces maisiņos. Vienā maisiņā ap 3 precēm, neatkarīgi no to smaguma. Jo vairāk maisiņu, jo labāk izpildīts darbs. Stipri apvainojas, ja atsakies no maisiņiem un pats saliec preces savā auduma kuļķenē. Maisiņos licēji mēdz būt vīrieši visos vecumos. Pēc viņiem parasti neuzkrītoši jāuzmet acs, vai viss ir salikts. Ne jau viņi aiz ļauna prāta, vienkārši viņi ir strauji un nevērīgi.


1 komentārs:

  1. Atceros, ka Birma bija tadi mirkinu kasieri un pasazieru vaceji. Bet ta ka Birma ir diezgan karsti, transporti ir visnotal atsegti un pasazieri medz sedet ari uz jumta. Vacejam parasti tiek sudigaka vieta, kaut kur ar vienu kaju atspiezoties pret gridu un ar roku pieturoties pie stangas, un parejais viss arpus transporta lidzekla.
    Un maisinos liksana vispar ir kaitinosa! ne vini zina, kada seciba, kas jasaliek un plus vel tie kvantumi atkritumu. Es ar ar savu keseli uz bodi eju.
    Eglisu kratitaji - no comment:)

    AtbildētDzēst